Skip to content Skip to footer

In maart gaat de hashtag #marchmeetthemaker altijd rond op Instagram. Het moment voor creatieven om kijkjes achter de schermen te geven. Vandaag dus een kijkje in mijn atelier.

Ik ben gek op bijzondere potten, vazen en bakjes voor mijn materialen; vooral voor de materialen die ik voor het grijpen wil heben zoals potloden, gummen, scharen en penselen. Ze komen allemaal uit de kringloop en de leuke schildpad kreeg ik cadeau van een collega.

In de kast staat onder andere een stapel ladenkastjes voor mijn kleurpotloden, pennen, pastel-en oliekrijt. Let in het bijzonder op de camera; dat is mijn allereerste fototoestel – een oude Praktica (ja analoog, zo oud ben ik. Al moet ik eerlijk toegeven dat de Praktica in die tijd al een beetje vintage was).

Ook de inspirerende boeken mogen uiteraard niet ontbreken!

Voor de oplettende kijker: twee paardjes uit mijn jeugd hebben een plekje in mijn atelier. En nee, ik was geen paardenmeisje. Dit is gewoon toeval. Het houten paardje kreeg ik van een tante en ik heb er als peuter op zitten tekenen met kleurpotlood. Goh, wie weet was dit wel mijn eerste tekening ooit.

Dit is mijn schilderhoekje. De ezel heb ik voor een heel klein prijsje gevonden in de kringloop – zo’n mazzel! En toch, vaak schilder ik het liefst staand aan de tafel of zittend op de grond, zoals de doekjes op de eerste foto. Het is gewoon zo fijn om alle verfjes en materialen rondom uit te kunnen stallen.

En hier zie je mijn atelier in actie. Er is niks fijners dan samen creatief zijn, hier met mijn lieve vriendinnetje (en dichter) Meliza.

De in hoogte verstelbare tafel, de groene kastjes en de boekenkastjes zijn van Ikea. De rest, zoals het kleed, de gordijnen en de stoeltjes, komen allemaal uit de kringloop en zijn door de jaren heen bij elkaar verzameld. Dat vind ik het leukst; als zoiets langzaam groeit en vorm krijgt – dat geeft het karakter. Vergelijk het maar eens met hoe mijn atelier was toen ik net verhuisd was. Beste een groot verschil toch?

Het is zo fijn creëren in mijn atelier op zolder, zo hoog boven de wereld met zicht op de lucht ❤️

“Do what you love, Love what you do”

Reageer

Kunst in je mailbox

Ontvang nieuws, sneak previews van nieuwe collecties en exclusieve achtergrondverhalen in je mailbox.