Skip to content Skip to footer

Ik was de afgelopen maanden uit de running. Wat een heerlijke vakantie naar Ierland had moeten worden, eindigde in een valpartij en een gebroken pols. Helaas mijn rechterpols en ook nog eens een heel nare breuk die geopereerd moest worden. Einde vakantie en verplicht niets (creatiefs) doen. Ik ben er gewoon vreselijk slecht in.

Om het vol te houden, maakte ik een lijstje van de dingen die ik wél kon. De eerste paar weken kon ik niets anders dan wandelen, lezen en zomaar voor me uit mijmeren (nooit gekund, dus als je het positief bekijkt, heb ik dat geleerd). Langzaamaan kwamen er dingen bij, zoals één zin schrijven, onkruid wieden en met de bus ergens heen gaan. Daarna volgde kleine schetsjes maken, yin yoga en weven op mijn Ashford weefgetouw. Steeds langer werd de lijst; plantjes verpotten, haken, tekenen en zelfs fietsen.

De beweging en het uithoudingsvermogen in mijn pols is nog niet wat het moet zijn en schilderen lukt(vanwege de polsbewegingen) nog niet. Deze tekening is de eerste die ik maakte sinds de breuk. Ik ben weer op de weg terug van weg geweest…

2 Comments

  • Margaret
    Posted 23/08/2018 at 23:51

    Wat een pech. Niet makkelijk om zoveel dingen niet te kunnen doen. Dan merk je past echt hoeveel je met je handen en polsen doet. Ik wens je een snel en goed herstel, zodat je het schilderen en creatief bezig zijn weer volop kunt oppakken.

    Groetjes, Margaret

Reageer

Kunst in je mailbox

Ontvang nieuws, sneak previews van nieuwe collecties en exclusieve achtergrondverhalen in je mailbox.