Skip to content Skip to footer

April 2016 – Sinds gisteren is de Bollenburcht in Teylingen, midden in de Bollenstreek, weer open. De Bollenburcht is een historische bollenschuur in bedrijf waar van alles te zien en te doen is, zoals een bloembollenpanorama met expositie, een filmzaal met nostalgische films over de bloembollencultuur, verkoop van bloembollen en een pluktuin. De Bollenburcht ligt naast de imposante ruïne van Kasteel Teylingen – ook zeker een bezoekje waard.

Samen met mijn collega’s van KUCO mocht ik gisteren werk ophangen in de Bollenburcht. Super leuk; de kisten voor de bollen staan hoog opgestapeld in de schuur en we konden de spijkers voor onze werken simpelweg in de kisten slaan. Een prachtig decor! Natuurlijk kocht ik nog wat zomerbollen voor in de tuin en daarna ben ik doorgefietst om in het centrum van Sassenheim een terrasje te pakken. Het hoogtepunt moet nog komen, maar de eerste bloembollenvelden staan al dik in bloei. Die eerste keer van het jaar dat je een veld vol hyacinten ruikt blijft geweldig. Genieten dus!

Meer informatie over de Bollenburcht lees je op www.bollenburcht.nl en meer informatie over de Bollenstreek vind je op www.bollenstreek.nl

Reageer