“Met mijn hoofd in de wolken en mijn blik op de grond zoek ik stenen, schelpen en verhalen”

Ons landschap vertelt een verhaal; van eeuwenoude geologische processen tot de kleinste voetafdrukken van een vogel. Het is verleidelijk om te denken dat ‘door de mens onaangetaste’ landschappen het mooist zijn, maar de mens speelt zijn eigen rol. Hij bouwt, grijpt in, graaft en voegt toe. In mijn kunst zoek ik naar de verhalen van ons landschap en naar het samenspel tussen mens en natuur die, goedschiks en kwaadschiks, ons landschap vormgeven. 

Zoals ons landschap ontstaat, ontstaat ook mijn kunst – een deels intuïtief proces van laag voor laag opbouwen, weghalen en weer toevoegen. Zo ontstaan sprookjesachtige landschappen vol subtiele details waarin veel te ontdekken valt.

Er gaat niets boven het inspireren van anderen. Daarom startte ik in 2020 mijn nieuwe blog www.struinkunst.nl vol kunst en inspiratie uit de natuur.

Mijn werk is opgenomen in de collecties van Kunstuitleen Bollenstreek, Soft Siders Nieuw-Vennep en Giant Tulip Bulbs van Gildemeester Bollenstreek.