Skip to content Skip to footer

“Met mijn hoofd in de wolken en mijn blik op de grond zoek ik stenen, schelpen en verhalen”

Ik ben Lisette Marije Eisenga – kunstenaar en ontwerper. Naast mijn werk als tekstschrijver en vormgever is kunst de plek waar ik buiten de lijntjes mag kleuren. Ik ben het liefst in de natuur; wandelen door de duinen, schelpen zoeken op het strand, kamperen met ons oude vw busje of uitstaren over zee. Thuiskomen met zakken vol vindsels, een camera vol foto’s en een hoofd vol ideeën.

Mijn eigen verhaal begon in 1978. Ik leerde tekenen nog voor ik kon lopen en groeide op tussen stad, duin en strand. Mijn ouders leerden mij de namen van bomen, bloemen en dieren. En belangrijker nog; ze leerden me verwondering.

Verhalen in het landschap

Ons landschap vertelt een verhaal. Van eeuwenoude geologische processen tot de kleinste voetafdrukken van een vogel. Het is verleidelijk om te denken dat ‘door de mens onaangetaste’ landschappen het mooist zijn, maar de mens speelt zijn eigen rol. Hij bouwt, grijpt in, graaft en voegt toe.

In mijn kunst zoek ik naar de verhalen van ons landschap en naar het samenspel tussen mens en natuur die, goedschiks en kwaadschiks, ons landschap vormgeven. Zoals ons landschap ontstaat, ontstaat ook mijn kunst – een deels intuïtief proces van opbouwen, weghalen en weer toevoegen. Zo ontstaan gelaagde landschappen vol subtiele details en symboliek, die veel ruimte laten voor jouw eigen fantasie.

Regelmatig maakt mijn kunst verhalen los; over een verre reis of over een lievelingssprookje. En dat is precies wat ik wil bereiken met mijn werk!

+ Galerie De Zwarte Tulp
+ Kunstuitleen Bollenstreek
+ Bibliotheek Voorschoten 
+ Bibliotheek Leiden 
+ Groepsexpositie Bollenstreek In Beeld  
+ Solo expositie Noordwijk Buiten
+ Solo expositie Gemeente Lisse
+ Solo expositie Bibliotheek Lisse
+ Solo expositie Bibliotheek Nieuw-Vennep

Opleiding
+ HBO CMV Kunsteducatie | HvU 
+ MBO Grafisch vormgeving | MA

Cursussen
+ InDesign Advanced | Computrain 
+ Schilderatelier | Jaqueline van den Bos
+ Grafiek | VU Teylingen
+ Tekstschrijven | HvU Journalistiek
+ Aquarel | Marianne Bartels
+ Tekenen & Schilderen | Kulturele Raad Hillegom

Kunst in je mailbox

Ontvang nieuws, sneak previews van nieuwe collecties en exclusieve achtergrondverhalen in je mailbox.

© by Lisette Marije 2020

© by Lisette Marije 2020