“Met mijn hoofd in de wolken en mijn blik op de grond zoek ik stenen, schelpen en verhalen”

Het liefst ben ik buiten in de natuur; wandelen door de duinen, schelpen zoeken op het strand, kamperen met ons oude vw busje of uitstaren over zee. Thuiskomen met zakken vol vindsels, een camera vol foto’s en een hoofd vol ideeën.

De natuur is een eindeloze inspiratiebron en in het landschap vind ik verhalen. Van eeuwenoude geologische processen tot de kleinste voetafdrukken van een vogel. Van de invloed van water en wind tot de sporen die wij mensen achterlaten. Ik vind het verleidelijk om te denken dat ‘door de mens onaangetaste’ landschappen het mooist zijn, maar de mens speelt een eigen rol. Hij bouwt, grijpt in, graaft en voegt toe. Mijn kunst gaat over de verhalen in en over ons landschap en over het samenspel van mens en natuur die, goedschiks en kwaadschiks, ons landschap vormgeven.

Ik nodig je uit om je eigen verhalen te ontdekken in mijn kunst. Regelmatig maakt mijn kunst verhalen los; over een verre reis of een lievelingssprookje. En dat is precies wat ik wil bereiken met mijn werk!

Ik volgde een grafische opleiding en kreeg les van verschillende kunstenaars. Mijn schilderijen zijn opgenomen in de collectie van Galerie / Kunstuitleen Bollenstreek. Neem contact op met de kunstuitleen voor meer informatie en de beschikbaarheid.

Van takjes en botjes tot schilderij

– Het proces –

Mijn kunst ontstaat, net als ons landschap, laag voor laag – een deels intuïtief proces van opbouwen, weghalen en toevoegen. Kleur en textuur staan centraal, waarbij ik naast acrylverf ook olieverf, pastel en gemengde technieken gebruik. Het is niet zo dat ik dingen nateken. Als ik door de natuur wandel, neem ik van alles mee; een mooie veer, verweerde stukjes hout, door de zon gebleekte botjes, foto’s van mooie texturen. Al die vormen en beelden zitten in mijn hoofd; mijn handen vertalen ze op het papier of doek. Tijdens het werken ontstaat er langzaamaan een verhaal, waarbij ik de grens tussen natuur en menselijk ingrijpen laat vervagen. Ik vind het fijn als er nog wat te raden blijft; dat alles niet vastligt. Daarom bewaar ik altijd een zekere mate van abstractie in mijn werk. Zo blijft er ruimte voor jouw verhaal…