Skip to content Skip to footer

Voor het project ‘Giant Tulip Bulbs’ van Gildemeesters Bollenstreek en Museum de Zwarte Tulp beschilderde ik een van de manshoge tulpenbollen die binnenkort door de hele Bollenstreek te zien zijn. Vandaag bracht ik ook deze kleine tulpenbol naar de galerie waar hij te zien (en te koop) is in de etalage.

Het ontwerp is geïnspireerd op het samenspel tussen zee, wind en mens die hier de duinen en later de bollenvelden hebben vormgegeven. Hier lees je meer over de achtergrond en totstandkoming van mijn kunstwerken.

Over het project

Verschillende kunstenaars uit de Duin-en Bollenstreek beschilderen met elkaar 80 manshoge kunstwerken in de vorm van een tulpenbol. Binnenkort krijgen alle bollen een plek in de streek tussen Leiden en Haarlem. Er wordt een route ontwikkeld die langs alle bollen gaat. Bij elke bol kun je via een QR code meer informatie over het kunstwerk en de kunstenaar lezen. Een leuke manier om de Bollenstreek te ontdekken!

Galerie de Zwarte Tulp

De Tulpenbollen zijn nu te bekijken in Galerie de Zwarte Tulp, Kanaalstraat 33 in Lisse. De grote bollen kunnen worden geadopteerd. De kleine bollen (20 cm hoog) zijn te koop in de galerie.

Reageer